Pravila privatnosti

Pravila o zaštiti privatnosti na Huni.hr

Huni.hr (Huni ili Stranica) izradio je Pravila o zaštiti privatnosti (Pravila) jer mu je zaštita privatnosti iznimno važna te da bi objasnio kako se koristi informacijama prikupljenim od korisnika. Prihvaćanjem Pravila namjera mu je uravnotežiti legitimne poslovne interese Stranice u prikupljanju i korištenju osobnih informacija s razumljivim očekivanjima korisnika Stranice u zaštiti njihovih podataka. U nastavku se objašnjava način na koji Stranica prikuplja i širi informacije. Korištenjem ili prijavom na Stranicu i/ili korištenjem usluga Stranice, korisnici prihvaćaju i pristaju na prikupljanje, uporabu, otkrivanje i ostale oblike obrade njihovih informacija kako je opisano u daljnjem tekstu.

SVI KORISNICI HUNI-ja TREBAJU PAŽLJIVO PROUČITI PRAVILA O ZAŠTITI PODATAKA JER SADRŽE VAŽNE INFORMACIJE O PRAVNOJ ZAŠTITI I ODGOVORNOSTI KORISNIKA.

Objašnjenje pojmova

1. “Sadržaj” su informacije, materijali i ostali sadržaji, uključuju video i tonske zapise, tekstove, fotografije i dizajn, ali nisu ograničeni samo na njih.
2. “Korisnik” je bilo koji internetski posjetitelj ili korisnik Huni-ja, uglavnom osoba koja traži korištenje sadržaja ili usluga Huni-ja.

3. “Posjetitelj” je bilo koji pojedinačni pretraživač koji može pregledavati bilo koji dio Stranice, posebno one dijelove Stranice za koje nije potrebna prijava.
4. “Stranica” se odnosi na stranicu Huni i pridružene stranice dostupne na adresi https://www.huni.hr
5. “Usluge” obuhvaćaju oblike, funkcionalnost i sadržaj Stranice.
6. “Treće strane” označavaju bilo koju osobu ili tijela koja nisu dio Huni.hr, njegove članove, suradnike, opskrbljivače, agente, predsjednika, dužnosnike, zaposlenike, predstavnike, partnere, predstavništva, sljedbenike, poduzetnike ili ovlaštene osobe.

Zaštita osobnih podataka Stranice

1. Opći (neosobni) podaci za identifikaciju

A. Podaci prikupljeni od korisnika/posjetitelja

Huni prikuplja određene informacije od posjetitelja Stranice koji nisu osobni. Ovi podaci uključuju, ali nisu ograničeni na:

1. internetskog poslužitelja Korisnika (ISP),
2. vrstu, verziju ili operativni sustav (OS) kojim se Korisnik koristi,
3. datum i vrijeme Korisnikova odlaska sa Stranice ili ulaska na nju,
4. imena i adrese pridruženih stranica,
5. specifične stranice koje je Posjetitelj odabrao pregledati na Stranici.

Huni djelomično prikuplja ove informacije i korištenjem “kolačića”. Molimo pogledajte točku 3. D. Kolačići za više informacija o načinu na koji se Huni koristi kolačićima na Stranici.

B. Uporaba korisničkih podataka

Informacije prikupljene od Posjetitelja koriste se za interne svrhe, uključujući, ali ne i ograničavajući se na: pregled prometa, uređivanje podstranica Stranice prema određenim tehnološkim uvjetima korisnika; uređivanje podstranica Stranice i usluga prema određenim Korisnikovim prioritetima; proizvodnju preporučenih sadržaja i usluga; proizvodnju i analiziranje prikupljenih i obrađenih demografskih informacija, čitanost Stranice i povijesti pretraživanja te generalnog uređivanja Stranice. Uporaba korisničkih podataka u navedenim načinima omogućuje Huni-ju da bolje adresira potrebe i sklonosti svojih korisnika. Informacija koju Stranica prikuplja također se koristi za svrhe administriranja Stranice i za interne analize.

Trenutačno Huni opće (neosobne) podatke za identifikaciju koje prikuplja od posjetitelja ne dijeli s Trećim stranama. No, Huni u budućnosti može koristiti pravo na otkrivanje takvih neosobnih podataka u anonimnoj formi uz bilješku sadržanu u točki 3.H. Izmjene zaštite privatnosti. Također, Huni može koristiti pravo na otkrivanje bilo koje analize dobivene na temelju takvih podataka, iako ne i same podatke, radi privlačenja sponzora, prodaje oglasnog prostora ili u bilo koju drugu legitimnu svrhu. Odluči li objaviti takve informacije Trećim stranama, Huni će to učiniti u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonima.

Uz to, Huni zadržava pravo korištenja takvih neosobnih podataka za bilo koju drugu legitimnu svrhu. Bude li Huni kombinirao bilo koje neosobne podatke za identifikaciju Posjetitelja Stranice s osobnim podacima, kombinirana informacija tretirat će se kao osobni podatak.

2. Podaci koji se mogu smatrati osobnima

A. Podaci prikupljeni od korisnika

Huni pasivno ili automatski prikuplja IP adrese korisnika Stranice. Huni može prikupljati, koristiti i dijeliti precizne lokacijske podatke na temelju IP adresa posjetitelja Stranice. Huni koristi takve geolokacijske podatke za uravnoteženo učitavanje Stranice posjetitelja, automatski odabire izdanja Stranice temeljene na geolokaciji i za druge legitimne svrhe. Sve dok Posjetitelj daje svoj pristanak, takva geolokacijska informacija prikuplja se anonimno u formi koja osobno ne identificira Posjetitelja Stranice.

Huni također prikuplja i čuva regionalne geolokacijske informacije ili jezične postavke koje Korisnik može osobno podesiti prilikom pregleda Stranice.

Nadalje, Huni prikuplja i čuva osobne podatke koje Korisnik može odabrati. Takva informacija može sadržavati, ali ne isključivo:

1. Korisnikove jezične postavke,
2. Korisnikovu regiju ili geolokaciju,
3. Korisnikovo ime, korisničko ime ili pseudonim,
4. Korisnikovu e-mail adresu ili druge podatke za kontakt
5. Korisnikove podatke za prijavu ako se Korisnik odlučio registrirati na Stranicu
6. Bilo koju informaciju vezanu uz Korisnikove sadržajne postavke koje je Korisnik odabrao ili drukčije označio na Stranici,
7. Bilo koju informaciju vezanu uz Korisnikovo zanimanje za pojedinu regiju ili geografsku lokaciju koju je Korisnik odabrao ili drukčije označio na Stranici.

B. Uporaba korisničkih informacija

Huni prikuplja osobne podatke za identifikaciju ili osjetljive informacije Korisnika Stranice kako je navedeno da bi olakšao i unaprijedio Korisnikovu interakciju sa sadržajem i uslugama Stranice. Označena Korisnikova regija ili geolokacija omogućava Huni-ju da unaprijedi Korisnikovo iskustvo na Stranici prilagođavajući sadržaj i usluge njegovim interesima.

Nadalje, Huni koristi pasivno ili automatsko prikupljene IP adrese korisnika za osobne i sigurnosne svrhe. Takve radnje uključuju, ali ne isključivo, otkrivanje identiteta specifičnog Korisnika, istraživanje ili sprječavanje Korisnikove zloporabe pojedinog ili svih uvjeta Stranice ili sprječavanje pristupa Stranici na temelju Korisnikove IP adrese.

Ako se Korisnik odluči registrirati na Stranici, Huni može upotrijebiti bilo koju informaciju dobivenu od Korisnika za bilo koju legitimnu svrhu, uključujući, ali ne isključivo, praćenje povijesti Korisnikovih pregleda sadržaja i usluga; može predlagati sadržaj ili usluge; pratiti, pamtiti i primijeniti Korisnikov željeni sadržaj, usluge ili prijavne postavke ili na druge načine obogatiti ili poboljšati Korisnikovo iskustvo sa sadržajem i uslugama Stranice. Huni također koristi takve informacije u administrativne i druge interne svrhe.

Huni čuva povijest zapisa svakog registriranog Korisnika. Povijest zapisa može sadržavati, ali u tome nije ograničen, Korisnikovu povijest podataka za prijavu, aktivnosti na Stranici, prethodno pregledane sadržaje, prethodno tražene usluge i slične podatke. Huni se može koristiti tim podacima kako bi olakšao identifikaciju potencijalnih propusta, riješio sporove, smetnje ili unaprijedio sve uvjete Stranice. Ti podaci ne mogu biti u cijelosti uklonjeni bez obzira na to o kakvom je razlogu riječ, uključujući i zahtjev Korisnika.

Ako je Korisnik odlučio dati svoje kontakt informacije Huni-ju, Huni takve informacije može koristiti za komunikaciju s Korisnikom, uključujući, ali ne isključivo: slanje Korisnikovih poruka, sadržaja ili komunikacija; dopisivanje s Korisnikom radi davanja odgovora na Korisnikove upite; pružati usluge na Korisnikov zahtjev ili na druge načine upravljati dostavljenim podacima Korisnika. Korisnik može otkazati promotivne poruke Huni-ja primjenjujući metode koje se navode u točki 3.G. Isključivanje i izmjena dostavljenih informacija. Ipak, u slučaju da Korisnik odluči otkazati primanje promotivnih poruka, registrirani korisnici nastavljat će primati administrativne poruke vezane uz Korisnikovu registraciju ili uporabu i funkcionalnost Stranice.

U ovom trenutku Huni ne dijeli s Trećim stranama osobne podatke za identifikaciju ili osjetljive informacije koje prikuplja.

C. Registracija djece nije zabranjena

Na temelju Huni-jevih uvjeta korištenja, na Stranicu se smiju registrirati i korisnici mlađi od dvanaest godina. Huni u osnovi svjesno ne prikuplja osobne podatke od djece mlađe od 12 godina. Dobijemo li informaciju da Huni ili netko u ime HUNI-ja bez prethodne obavijesti prikuplja osobne podatke od djece mlađe od 12 godina, Huni će poduzeti sve razumne korake da zaštiti takve informacije u što kraćem roku. Molimo da obavijestite Huni putem huni.cro@gmail.com o bilo kakvom kršenju Huni-jevih uvjeta korištenja i olakšate zaštitu takvih informacija u skladu s Huni-jevim Pravilima o zaštiti osobnih podataka.

3. Dodatni uvjeti

A. Sigurnost

Huni primjenjuje komercijalno razumne sigurnosne metode za osiguravanje privatnosti Korisnika Stranice, ali ne isključivo na zaštitu zaporki sustava datoteka i sličnih sredstava osmišljenih za zaštitu protiv gubitka, zloporabe ili zamjenu informacija pod kontrolom Huni-ja. Sve dok Huni poduzima razumne sigurnosne preventivne mjere, Huni nije odgovoran za proboj podataka koje čine Treće strane kao što su, ali ne isključivo, poslužitelj Stranice, pružatelji usluga oglašavanja i komuniciranja, bilo koja Treća strana koja ima pristup Stranici metodama kao što su, ali ne isključivo, hiperveze, preporučeni linkovi ili obavijesti ili bilo koja Treća strana koju Korisnik može iskoristiti za interakciju sa sadržajem Stranice, kao što su, ali ne isključivo, društveni mediji ili druge komunikacijske platforme za dijeljenje sadržaja.

B. Dobrovoljna objava

Usluge Stranice mogu sadržavati teme kao što su, ali ne isključivo, korisnički profili, Korisnikova povijest čitanja i usluge dijeljenja sadržaja. Bilo koja informacija koju otkrije Korisnik u ovim područjima može biti javno dostupna na internetu. Takvu informaciju može čitati, prikupljati ili koristiti Treća strana. Huni nije odgovoran za osobne podatke koje je Korisnik odlučio objaviti.

Sve dok Korisnik objavljuje osobni sadržaj kao što su slike, video ili drugo intelektualno vlasništvo koje Korisnik može imati na Stranici, Korisnik razumije i shvaća da Huni ima apsolutna prava na korištenje, kopiranje, širenje ili ostale načine objave sadržaja koje je Korisnik objavio na Stranici kao i na stranicama Trećih strana s kojima Huni ima sklopljene ugovore.

C. Web stranice Treće strane

Ova Pravila odnose se samo na informacije koje je prikupio Huni. Stranica može sadržavati linkove, preporuke ili usluge dijeljenja sadržaja s drugim web stranicama Trećih strana ili uključivati druge web stranice Trećih strana koje nisu pod kontrolom Huni-ja. Te stranice imaju kontrolu nad vlastitim mjerama zaštite privatnosti i nisu podložne ovim uvjetima. Huni nije odgovoran za informacije ili usluge koje se pružaju na web stranicama Treće strane niti je odgovoran za mjere zaštite privatnosti ili sadržaj na tim stranicama.

D. Kolačići

Kolačić je mali tekst koji je spremljen na Korisnikovu računalu radi vođenja evidencije. Huni koristi povremene i trajne kolačiće kako bi stekao uvid o radu Stranice na Korisnikovim uređajima i pratio informacije poput broja pregleda, stupnjeve konvertiranja, informacije o uređaju (kao što je verzija pretraživača i operativnog sustava), Posjetiteljeve IP adrese i povezane stranice. Huni koristi ove informacije za unapređenje izvedbe, funkcionalnosti i sigurnosti Stranice. Nastavljajući koristiti se Stranicom, Korisnik pristaje na Huni-jeve uvjete korištenja kolačića. Za više informacija o kolačićima, molimo posjetite adresu http://cookiepedia.co.uk/how-to-manage-cookies. Huni ne preuzima odgovornost za sadržaj na navedenoj stranici Treće strane.

E. Objave

Huni zadržava pravo na objavu osobnih ili osjetljivih informacija Korisnika Stranice u skladu s pravnim postupcima, uključujući, ali ne isključivo, poštovanje sudskog postupka, sudskog naloga ili pravnog procesa koji se zakonito primjenjuje na Huni-ju. Huni može također objaviti osobne ili osjetljive informacije Korisnika Stranice kako bi spriječio ili prijavio moguće prijevare ili spriječio nelegalne aktivnosti.

F. Vlasništvo nad informacijama

Huni može dijeliti osobne ili osjetljive informacije Korisnika Stranice s drugim entitetima koje posjeduje ili kojima upravlja Huni. Bude li Huni uključen u poslovnu transakciju, poput spajanja, preuzimanja, osobni podaci Korisnika mogu biti dijelom prenesene imovine.

G. Isključivanje i izmjena pribavljene informacije

Korisnici mogu isključiti komuniciranje na Stranici. Korisnici mogu zatražiti pregled informacija koje je Huni prikupio o njima i mogu tražiti da se njihove informacije izmijene ili uklone iz Huni-jevih zapisa. Korisnici mogu spriječiti buduće komuniciranje s Huni-ja te mogu zatražiti brisanje svojih korisničkih podataka unesenih pri registraciji.

Korisnici mogu zatražiti sve takve radnje slanjem e-pošte s opisom svog zahtjeva na huni.cro@gmail.com

H. Izmjene Pravila o zaštiti privatnosti

Huni zadržava pravo modificiranja Pravila u bilo kojem roku i izmjene će stupiti na snagu u trenutku njihove objave.

Iako će Huni izvještavati korisnike o izmjenama Pravila objavom na stranici Stranice tijekom dva tjedna od unošenja izmjena, korisnici su dužni redovito provjeravati ova Pravila.

I. Informacije o kontaktu

Bilo koja obavijest ili drugi oblik komuniciranja u vezi s ovim Pravilima trebaju biti u pisanom obliku. Molimo da e-poštu s takvim obavijestima pošaljete na huni.cro@gmail.com

J. U slučaju da se vaši osobni podaci ne obrađuju u skladu s ovim Pravilima o privatnosti ili s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679, imate pravo podnijeti pritužbu.